Panorama-Trails Ruiterreizen Catalonie Spanje
paardrijden-Spanje Spanje-paardrijden paardrijden-vakanties-Spanje Spanje-paardrijden-vakanties paardrijden-Catalonie paardrijden-vakanties-Catalonie Spanje-ruiterreizen Catalonie-ruiterreizen Spanje-trektochten-de-paard Spanje-paarden-trektocht Spanje-kust-trails
 

Welkom bij Panorama-Trails!


Paardrijden in Spanje! De beste ruitervakanties in Catalonië!

Beste ruiters,
Van harte welkom bij Panorama-Trails. Ruim 20 jaar organiseren wij gevarieerde ruiterritten in Catalonië, een van de allermooiste gebieden in Spanje. Alle ritten worden verzorgd door ons gekwalificeerd team waar veiligheid in hoog vaandel staat. 
Het is onze filosofie en ons doel om uw vakantie waar te maken op het hoogst mogelijk niveau.
Ontdek de prachtige grillige kust, de pittoreske dorpjes, het gevarieerde landschap en de bergen van de Pyreneeën op de rug van onze goed getrainde en zeer betrouwbare Andalusische paarden. 
Onvergetelijke uitzichten, een uitgestrekte galop tijdens zonsopkomst, adembenemende routes door de bergen, een race op de renbaan, zwemmen met de paarden, een picknick midden in de natuur, culturele of gastronomische uitjes … dit zijn slechts een paar van de vele hoogtepunten van onze goed georganiseerde ritten.
Ongeacht welk programma u kiest, een vakantie met Panarama-Trails is een ongeëvenaarde en onvergetelijke ervaring die u lang zal blijven koesteren!

Paarden die kracht uitstralen!

Geniet van onze paarden tijdens uw vakantie. Onze trotse Andalusiërs zijn goed getraind en hebben een pittig maar betrouwbaar karakter. Zij hebben een uitstekende conditie, zijn voorwaarts en rijden heerlijk in galop. In de bergen weten zij zeer goed en tredzeker de moeilijke rotspaden te bewandelen.

Prachtige natuur van strand tot bergtop

Catalonië is een regio van Spanje met een verbazingwekkend gevarieerd landschap. Bergen, rotskusten, bossen, wijnvelden, valleien, delta en strand wisselt zich af. Het zijn voornamelijk deze uitersten in ons natuurlijk habitat die dit deel van Spanje zo aantrekkelijk maakt voor ruiterreizen.
Steeneiken, kurkeiken en pijnbomen zijn zeer karakteriserend voor de kust, dan zien we uitgestrekte vlakten vol met wijnranken, oeroude olijfbomen en amandelbomen.  Op de zuidelijke hellingen groeit rozemarijn, tijm en lavendel. In de vochtigere gebieden vinden we acacia's, kastanjebomen en elzen. We komen langs kersenbomen en volgen prachtige bossen die uitlopen naar de hoogvlaktes met haar rijke groene weides en alpenfauna.

Paardrijvakantie/paardensport in het voorjaar, zomer, herfst en in de winter

Door het samenspel van het berg- en het zeeklimaat, heerst er in het noordoosten van Spanje het gehele jaar door een gelijkmatig klimaat, ideaal voor een aangename ruitervakantie. In de lente is temperatuur zacht, in de zomer is het niet te heet, tijdens de herfst is het aangenaam warm en in de winter is de lucht kraakhelder en is het niet te koud.

Cultureel interessant

Catalonië kent een cultuur die al dateert van duizenden jaren geleden met nog zichtbare invloeden van o.a. de Grieken, de Romeinen en de Moren.
Tijdens de paardrijdvakanties ontdekken we de robuuste architectuur van de uit natuurstenen gebouwde dorpjes, kerken en de mooi gelegen Masias. De kloosters en kastelen getuigen van een rijk verleden. We kunnen dit indrukwekkende verleden vandaag nog voelen en zien vanaf de rug van onze paarden. Oude culturen vermengen zich met moderne vormgevers zoals Dali en Gaudi. Het noordoostelijk deel van Catalonië is nog steeds het meest welvarende gedeelte van Spanje.

Onze verblijfplaatsen en keuken

In onze met zorg uitgezochte accommodaties wordt u verwend met goed eten. De rijke afwisseling van het landschap vindt men in veelvoud terug in de Catalaanse keuken. Met veel liefde worden gerechten met vis, wild, groente en fruit klaargemaakt. De wijnen komen uit de wijngaarden van Empordà. U overnacht in kleine hotels of in mooie natuurstenen landhuizen. Tussen de middag wordt u verrast met een picknick midden in de natuur.

Overweldigend Spanje

Catalonië, waar de bergen de zee ontmoeten - één gebied met continu wisselende landschappen, een zacht klimaat, rijk aan cultuur en geschiedenis en met geweldige paarden. Het is een onbekende hoek van Spanje - de moeite waard om ontdekt te worden!

 

Paardrijvakantie, Ruitervakantie, foto's, tekst en vormgeving door Rudi Stolz

 

riding in spain
riding in catalonia